Deep Dive in OWL

Datum

6-7 April 2021
6-7 Juli 2021
5-6 Oktober 2021

Duur

2 dagen

Locatie

De Meern

Prijs

€ 1.345,00

Trainingsmethode

Klassikaal

Beschrijving

De cursus Deep Dive in OWL gaat in op de belangrijkste aspecten van OWL. Deelnemers leren hands-on complexe modeleertechnieken toe te passen. De fijnere details van de specificatie komen uitgebreid aan bod. De cursus gaat in op veel voorkomende modeleerpatronen en hun valkuilen. De deelnemer krijgt inzicht in het werken met class expressions en property restrictions. Inferencing komt uitgebreid aan bod. Voor de practica werken we met TopBraid Composer Maestro Edition. Voor gebruik tijdens de training is een gratis licentie beschikbaar.
Het cursusboek Demystifying OWL for the Enterprise van Michael Uschold wordt gratis uitgereikt. De module is geschikt voor iedereen die de training Linked Data voor Practitioners heeft gevolgd, of een vergelijkbaar kennisniveau en niveau van praktijkervaring heeft opgedaan.

Inhoud

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om:
• OWL toe te passen bij het creëren van informatiemodellen
• De kwaliteit van een OWL-model te beoordelen
• Te begrijpen hoe inferencing werkt en hoe je het toe kunt passen
• OWL te positioneren ten opzichte van relevante andere standaarden
• De fijnere details van OWL te appreciëren
• Overzicht te houden over de verschillende modeleerpatronen die je in de praktijk tegenkomt
Het cursusboek Demystifying OWL fort he Enterprise van Michael Uschold wordt gratis uitgereikt. De spreektaal van de cursus is Nederlands, het materiaal en het examen zijn in het Engels.

Voorkennis

De module is geschikt voor iedereen die de training Linked Data voor Practitioners heeft gevolgd, of een vergelijkbaar kennisniveau heeft opgedaan.

Certificering

Deze training leidt niet tot een specifiek certificaat. Wel bestaat de mogelijkheid een schriftelijke kennisquiz te doen.

Docenten

Jan Voskuil, Jesse Bakker

Aanmelden voor de training Deep Dive in OWL

Wil je je aanmelden voor de training Deep Dive in OWL? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan een automatische mail dat je aanmelding in behandeling wordt genomen. Na een wederzijdse bevestiging wordt de factuur verstuurd.