Deep Dive in SPARQL

Datum

15-16 April 2021
15-16 Juli 2021
14-15 Oktober 2021

Duur

2 dagen

Locatie

De Meern

Prijs

€ 1.345,00

Trainingsmethode

Klassikaal

Beschrijving

De cursus Deep Dive in SPARQL gaat in op alle belangrijke aspecten van SPARQL. Deelnemers leren hands-on complexe queries uit te voeren. De fijnere details van de specificatie komen uitgebreid aan bod. Zo ook de geavanceerde instrumenten die SPARQL biedt om informatie uit knowledge graphs te destilleren. De deelnemer krijgt een gevoel voor complexiteit en performance. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van TopBraid Composer, of ARQ, de open source command-line tool van Apache Jena, afhankelijk van de voorkeur van de deelnemer. Het cursusboek Learning SPARQL van Bob DucCharme wordt gratis uitgereikt. De module is geschikt voor iedereen die de training Linked Data voor Practitioners: Basistechnieken heeft gevolgd, of een vergelijkbaar kennisniveau en niveau van praktijkervaring heeft opgedaan.

Inhoud

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om:
• Geavanceerde SPARQL queries te maken
• Te bepalen hoe je een query kunt optimaliseren
• Te werken met named graphs en federated queries
• Complexe queries te debuggen
• SPARQL te gebruiken in combinatie met inferencing
•Gebruik te maken van geavanceerde functies en deze te maken

Het cursusboek Learning SPARQL van Bob DucCharme wordt gratis uitgereikt. De spreektaal van de cursus is Nederlands, het materiaal en het examen zijn in het Engels.

Voorkennis

Voor deze training is het wenselijk dat u de cursus Linked Data voor Practitioners – Basistechnieken hebt gevolgd, of een vergelijkbaar kennisniveau hebt.

Certificering

Deze training leidt niet tot een specifiek certificaat. Wel bestaat de mogelijkheid een schriftelijke kennisquiz te doen.

Docenten

Jan Voskuil, Jesse Bakker

Aanmelden voor de training Deep Dive in SPARQL

Wil je je aanmelden voor de training Deep Dive in SPARQL? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan een automatische mail dat je aanmelding in behandeling wordt genomen. Na een wederzijdse bevestiging wordt de factuur verstuurd.