Deep Dive: 50 Shades of SHACL

Datum

Op aanvraag

Duur

2 dagen

Locatie

De Meern

Prijs

€ 1.345,00

Trainingsmethode

Klassikaal

Beschrijving

De cursus Deep Dive: 50 Shades of SHAC: gaat in op de werking van de Shapes Constraint Language, de W3C-standaard voor het opstellen van regels voor datavalidatie, het genereren van formulieren en andere doeleinden. SHACL is een onmisbaar instrument voor het maken van semantische modellen. De SHACL-engine wordt niet alleen gebruikt om data te valideren, maar als een generieke rule-engine waarmee inferencing en reasoning ondersteund worden. SHACL is, nog veel meer dan OWL, de basis voor een effectieve informatiemodellering in de wereld van het semantisch web. Voor de practica werken we met TopBraid Composer Maestro Edition. Voor gebruik tijdens de training is een gratis licentie beschikbaar.

Inhoud

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om:
• SHACL te gebruiken om integriteitsregels op te stellen
• Te begrijpen hoe de diverse onderdelen van de standaard samenhangen
• Executeerbare mappingregels en transformaties op te stellen en uit te laten voeren
• SPARQL te gebruiken om user-defined constraint-components te creëren
• Een SHACL-engine aan te sturen

Je krijgt een uitgebreide Engelstalige handleiding. Het materiaal en het examen zijn in het Engels (Boek: Validating RDF Data)

Voorkennis

Voor deze training is het wenselijk dat u de cursus Linked Data voor Practitioners – Basistechnieken hebt gevolgd, of een vergelijkbaar kennisniveau hebt.

Certificering

Deze training leidt niet tot een specifiek certificaat. Wel bestaat de mogelijkheid een schriftelijke kenniskquiz te doen.

Docenten

Jan Voskuil, Jesse Bakker

De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de training Deep Dive: 50 Shades of SHACL? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan een automatische mail dat je aanmelding in behandeling wordt genomen. Na een wederzijdse bevestiging wordt de factuur verstuurd.